İngilizce Türkçe Test Çöz

İngilizce Türkçe Test Çöz

Orta okul öğrencileri düzeyinde İngilizce öğrenimi gereksinimi duyanlara yönelik 5 soruluk bir testi sizlerle paylaşıyoruz. Sadece öğrenciler değil, İngilizce öğrenmek isteyenler için de basit bir test. Online İngilizce test kıvamındaki testler için, test sonunda belirtilen kaynak linkleri ziyaret etmenizi öneririz. Sitemizde bundan sonraki İngilizce paylaşımlarında daha çok ticari İngilizce, pratik İngilizce konuşma ile ilgili makalelere yer vermeyi düşünüyoruz. Sizler de pratik öğrenme metotları ile ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız, dil öğrenme konusunda zorluk çeken arkadaşlarımıza yardımcı olmuş olursunuz.
1. Asağıdaki ifadeye göre seçeneklerden hangisi doğrudur?
“You are at a hospital.”
a) You must listen to music.
b) You must play football.
c) You mustn’t smoke.
d) You must speak loud.

2. Asağıdaki ifadeye göre seçeneklerden hangisi doğrudur?
“You are at a zoo.”
a) You mustn’t approach the animals.
b) You mustn’t take photo.
c) You mustn’t watch the animals.
d) You must feed the animals.

3. Asağıdaki ifadeye göre seçeneklerden hangisi doğrudur?
“Your brother is singing a song and you are studying.”
a) He must sing a folk song.
b) He must be quite.
c) He mustn’t dance.
d) He mustn’t sing an English song.

4. Asağıdaki ifadeye göre seçeneklerden hangisi doğrudur?
“Your father is driving the car. He is drunk.”
a) He must drive the car on the road.
b) He mustn’t drive the car on the street.
c) He must be careful.
d) He mustn’t drive the car.

5. Yandaki resme göre asağıdaki ifadelerden en uygun olanı isaretleyiniz.
a) You must walk slowly.
b) You mustn’t take umbrella with you.
c) You mustn’t walk under the rain.
d) You must walk under the rain.

6. Yandaki resme göre asağıda karısık halde verilmis olan ifadelerden düzgün
bir cümle olusturunuz.

not / swim / dirty / water / you / in / must
a) You mustn’t swim in dirty water.
b) You swim mustn’t in dirty water.
c) You must swim not in dirty water.
d) You must not swim dirty in water.

7. Yandaki resme göre asağıdaki ifadelerden en uygun olanı isaretleyiniz.
a) She must lie on the armchair.
b) She must watch TV.
c) She must study for her exam.
d) She must cheat in the exam.

This is our school. We must obey the rules. I’m going to tell you some rules in the school. You must be quite in the
class and must stand up when the teacher comes in. You must do your homeworks. You mustn’t smoke cigarettes,
you mustn’t fight in the school. When you see teachers you must be respectful.

8, 9 ve 10. soruları yukarıdaki parçaya göre yanıtlayınız.

8. What must we do in the class?
a) We must shout in the class.
b) We must be quiet in the class.
c) We must run when the teacher comes in the class.
d) We must sing a song.

9. What musn’t we do in the school.
a) We mustn’t be quite in the school.
b) We mustn’t be respectful to the teachers in the school.
c) We mustn’t do our homeworks.
d) We mustn’t smoke cigarettes in the school.

10. Your friend is smoking in the class. What must you do?
a) We must smoke
b) I must thank him.
c) I must warn him.
d) I must sing a song to him.

İngilizce Türkçe Test Çöz Cevap Anahtarı
1. C   6. A
2. A   7. C
3. B   8. B
4. D   9. D
5. C   10.C

Sizin İçin Seçtiklerimiz

1 Yorum

  1. Faydalı bir çalışma. İngilizceyi geliştirmek için olduğu kadar 6.sınıf İngilizce tersi için de kaynak test.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir